De ce încărunţeşte părul la femei?

Încărunţirea părului la femei este determinată mai degrabă genetic decât de factori de stil de viaţă cum ar fi stresul sau dietele, potrivit unui studiu realizat pe perechi de gemeni, informează BBC News.

221 afișări
Imaginea articolului De ce încărunţeşte părul la femei?

De ce încărunţeşte părul la femei? (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

Cercetătorii Unilever au studiat mai mult de 200 de perechi de gemeni danezi de sex feminin, identici şi non-identici, cu vârste între 59 şi 81 de ani.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că, la gemenii identici, care împart aceleaşi gene, procesul de încărunţire este similar. Se constată însă mai multe diferenţe în cazul gemenilor non-identici, ale căror gene diferă, arată studiul.

"Acest studiu ne oferă un insight în procesul de încărunţire a părului la femei şi sugerează că factorii de mediu nu sunt atât de importanţi pe cât credeam înainte. Cercetarea a arătat că indiferent cât de stresantă este viaţa unei femei, există alte cauze, mai importante, care pot determina albirea părului şi aceştia sunt de natură genetică", a spus doctorul David Gunn.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici