Depresia dublează riscurile naşterii premature

Femeile care suferă de depresie severă în timpul sarcinii sunt de două ori mai expuse riscului de a naşte copii înainte de termen, potrivit unui studiu care a monitorizat evoluţia sarcinii la peste şapte sute de femei, informează bbc.co.uk.

222 afișări
Imaginea articolului Depresia dublează riscurile naşterii premature

Depresia dublează riscurile naşterii premature

Potrivit sursei citate, studiul publicat în Human Reproduction Journal, s-a realizat pe baza monitorizării a 791 de femei însărcinate, 40% dintre acestea raportând simptome de depresie severă.

Potrivit studiului, depresia acută în timpul sarcinii dublează şansele naşterii înainte de termen, în timp ce formele mai puţin severe de depresie cresc riscurile naşterii premature cu 60%.

Rezultatele studiului sunt importante în contextul în care depresia în timpul sarcinii este rareori diagnosticată şi supravegheată medical.

Majoritatea copiilor născuţi înainte de 37 de săptămâni - termenul oficial pentru naşterea prematură - au puţine probleme, dar naşterea prematură este principala cauză a morţii infantile.

Echipa de medici californieni care a coordonat studiul a lansat ipoteza că starea psihică a mamei ar putea fi un factor determinant în incapacitatea de a duce sarcina la termen.

Femeile fără simptome de depresie au o cotă de risc de 4,1% de a naşte prematur, cele cu depresie mai puţin severă, de 5,8%, în timp ce depresia severă creşte cu până la 9,3% riscul de a naşte înainte de termenul de nouă luni, a indicat studiul.

"Depresia în timpul sarcinii afectează negativ hormonii şi formarea placentei, factori ce pot determina naşterea înainte de termen", a spus De-Kun Li, coordonatorul studiului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici