Depresia, extrem de răspândită: Unul din zece angajaţi europeni şi-a luat concediu medical

Unul din zece angajaţi europeni şi-a luat concediu medical din cauza deprimării, conform unui studiu efectuat pe un eşantion de 7.000 de persoane din şapte state europene.

742 afișări
Imaginea articolului Depresia, extrem de răspândită: Unul din zece angajaţi europeni şi-a luat concediu medical

Depresia, extrem de răspândită: Unul din zece angajaţi europeni şi-a luat concediu medical (Imagine: Shutterstock)

Studiul Mori a fost efectuat de Asociaţia Europeană pentru combaterea Depresiei (EDA) în Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca, Turcia, Spania şi Franţa, informează BBC News online.

Angajaţii din Marea Britanie, Danemarca şi Germania sunt cei mai predispuşi să facă depresie.

În total, 20 la sută dintre cele 7.000 de persoane intervievate au suferit de depresie cel puţin o dată în viaţă. Cea mai mare pondere a fost în Marea Britanie (26%), iar cea mai mică în Italia (12%).

Dintre angajaţii care suferă de deprimare, cei din Germania (61%), Danemarca (60%) şi Marea Britanie (58%) şi-au luat concedii medicale, ponderea cea mai redusă fiind în Turcia (25%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici