Descoperire ISTORICĂ: Reacţia subatomică mult mai puternică decât cea produsă de o BOMBĂ cu hidrogen

Două mici particule pot genera, teoretic, un eveniment de câteva ori mai mare decât cel produs de o bombă cu hidrogen, una dintre cele mai puternice arme de care dispune omenirea. Echipa de cercetători care a descoperit reacţia a fost la un pas să nu o anunţe, deoarece s-a temut că va fi folosită cândva în scopuri militare.

7110 afișări
Imaginea articolului Descoperire ISTORICĂ: Reacţia subatomică mult mai puternică decât cea produsă de o BOMBĂ cu hidrogen

Descoperire ISTORICĂ: Reacţia subatomică mult mai puternică decât cea produsă de o BOMBĂ cu hidrogen

Descoperirea va putea fi folosită în viitor şi în scopuri paşnice, pentru producerea de energie electrică sau realizarea de sisteme de propulsie pentru bavele spaţiale. 

Deocamdată aceasta este o teorie, nepusă încă în practică şi care se bazează pe rezultate experimentale obţinute la Large Hadron Collider de lângă Geneva. Din fericire, aceste mici particule sunt foarte instabile şi nu pot fi „culese” cu tehnologiile actuale, aşa că descoperirea nu poate fi folosită în scopuri militare în viitorul apropiat.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici