- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- TOKYO, (19.04.2016, 14:16)
- Alin Motogna
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Dispozitivul care transformă corpul uman într-un ecran LED mobil - VIDEO
Cercetătorii din cadrul Universităţii din Tokyo au inventat cel mai subţire display flexibil din lume, cu o grosime de numai 3 micrometri, ceea ce înseamnă că este de 13 ori mai subţire decât un fir de păr uman, potrivit Descoperă.
1001 afișări

Dispozitivul care transformă corpul uman într-un ecran LED mobil (Imagine: theverge.com)
Dispozitivul a fost proiectat pentru a fi aplicat pe piele, transformându, practic, întreg corpul uman într-un ecran LED mobil.
Display-ul este superior faţă de cele inventate până în momentul de faţă. Atunci când este pus în funcţiune, el produce mai puţină căldură faţă de dispozitivele precedente, utilizează mai puţină energie în comparaţie cu acestea şi este mult mai rezistent, în comparaţie cu alte sisteme similare.
Conform Descoperă, o altă caracteristică importantă a noului dispozitiv este faptul că poate funcţiona timp de mai multe zile, fără să fie alimentat cu energie electrică. Acest lucru este posibil datorită inserării în materialul din care este fabricat display-ul a unei pelicule protectoare denumită "strat de pasivizare". Aceasta are rolul de a nu permite distrugerea componentelor în timpul flexiunii mâinii şi, mai mult decât atât, protejează dispozitivul împotriva infiltrării oxigenului sau a vaporilor de apă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Experții în război: Ucraina are 3 opțiuni dacă Putin nu renunță. Discuțiile de pace nu se numără printre ele
-
Humza Yousaf va fi noul prim-ministru al Scoţiei: este primul musulman de origine asiatică
-
HOROSCOP 28 martie 2023. Şansă de bani pentru mai multe zodii. Se anunţă o zi extrem de productivă
-
ANM a anunţat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Display-ul este prevăzut cu un tip special de LED-uri, denumit PLED ("polymer light-emitting diodes"). Acestea sunt, de fapt, nişte straturi micrometrice de polimer, care, atunci când sunt expuse impulsurilor electrice, încep să producă lumină.
Oamenii de ştiinţă japonezi speră ca invenţia lor să înlocuiască în viitor produse precum smartwatch-urile sau dispozitivele de monitorizare a activităţii fizice. Mai mult decât atât, display-urile pot fi folosite în domeniul medicinei, pentru a afişa nivelul pulsului sau al oxigenului din sângele pacienţilor.
"Muncitorii vor putea să realizeze planuri sau diagrame direct pe pielea lor, fără a mai fi nevoiţi să folosească dispozitive masive", a declarat Takao Someya, unul dintre membrii echipei de cercetare, pentru publicaţia New Scientist.







Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:40
-
astăzi, 06:37
Humza Yousaf va fi noul prim-ministru al Scoţiei: este primul musulman de origine asiatică