Doi pui de gorilă, supravieţuitori ai masacrului din 2007, au fost redaţi sălbăticiei - FOTO

Doi pui de gorilă - Ndeze şi Ndakasi - care au supravieţuit unui masacru într-un parc naţional din Congo, în care părinţii lor au fost ucişi, au făcut prima lor mutare în sălbăticie, relatează The Independent.

306 afișări
Imaginea articolului Doi pui de gorilă, supravieţuitori ai masacrului din 2007, au fost redaţi sălbăticiei - FOTO

Doi pui de gorilă, supravieţuitori ai masacrului din 2007, au fost redaţi sălbăticiei - FOTO

Cei doi pui au rămas orfani în urma unei dispute care a condus şi la concedierea directorului Parcului Naţional Virunga din estul statului Congo.

Gorila de munte din Parcul Naţional Virunga

În masacrul din 2007 a fost ucise şapte dintre mamifere pe cale de dispariţie.

De asemenea, au fost lăsaţi fără familii Ndeze şi Ndakasi. Ndakasi a fost găsit, la vârsta de două luni, agăţat de mama sa moartă, care fusese împuşcată de aproape.

Ndeze şi Ndakasi s-au găsit într-un oraş de refugiaţi, care, în mod periodic, este evacuat din cauza erupţiilor vulcanului Nyiragongo.

Ei au trăit în grădina din spate a unui campus de birouri.

O echipă de patru îngrijitori ai personalului Parcul Naţional Virunga, condusă de Andre Bauma (36 de ani), au stat cu orfanii 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, salvându-i.

"Aceste animale sunt creaturi uimitoare şi mă simt binecuvântat pentru că putem să le ajutăm", a spus Bauma.

Cei doi pui au fost tranchilizaţi şi mutaţi în mediul lor naturat, în pădure.

Ndeze şi Ndakasi sunt doar două din cele 700 de gorile lăsate în sălbăticie.

Gorila de munte din Parcul Naţional Virunga

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici