Exerciţiile fizice pot ajuta femeile gravide să renunţe la fumat

Exerciţiile fizice pot ajuta femeile gravide să renunţe la fumat, potrivit rezultatelor a două studii realizate în Marea Britanie, care indică faptul că un sfert din femeile care fac sport în timpul sarcinii renunţă la viciu.

1254 afișări
Imaginea articolului Exerciţiile fizice pot ajuta femeile gravide să renunţe la fumat

Exerciţiile fizice pot ajuta femeile gravide să renunţe la fumat

Conform cercetătorilor britanici, rata de renunţare la fumat în rândul persoanelor care fac regulat exerciţii fizice este aproximativ aceeaşi ca cea întâlnită în rândul persoanelor care folosesc înlocuitori de nicotină.

"Cercetările noastre sugerează că o activitate fizică este eficientă şi acceptabilă în ceea ce priveşte renunţarea la fumat în timpul sarcinii", a declarat profesorul Michael Ussher, de la St. George's University din Londra, unul dintre autorii acestui studiu, care a fost publicat în revista BMC Health.

Nicotina, una dintre cele mai comune şi cunoscute substanţe care provoacă dependenţă, creşte riscul de deces în rândul copiilor şi este asociată cu dificultăţile de învăţare şi cu probleme de sănătate din copilărie.

Circa 17% dintre femeile britanice şi aproximativ 20% dintre femeile din SUA recunosc faptul că au fumat în timpul sarcinii.

Înlocuitorii de nicotină, cum ar fi plasturii, îi ajută pe fumători să renunţe la viciu, dar medicii sunt îngrijoraţi de faptul că aceştia pot afecta fătul.

Specialiştii sunt de părere că exerciţiile fizice sunt o metodă sănătoasă pentru femeile însărcinate de a renunţa la fumat.

La cele două studii au participat femei cu vârsta de peste 18 ani, care fumau cel puţin o ţigară pe zi şi care se aflau în primele 12 - 20 de săptămâni de sarcină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici