Faci alergii primăvara? Alimentele cu care poţi lupta împotriva lor - GALERIE FOTO

Odată cu primăvară, au apărut şi alergiile specifice sezonului. Deşi există medicamente care luptă împotriva alergiilor de primăvară, sunt şi destule alimente cu care poţi obţine acelaşi rezultat.

1262 afișări
Imaginea articolului Faci alergii primăvara? Alimentele cu care poţi lupta împotriva lor - GALERIE FOTO

Faci alergii primăvara? Alimentele cu care poţi lupta împotriva lor (Imagine: Arhivă Mediafax Foto)

Iată câteva dintre alimentele care ajută la combaterea alergiilor:

Sfecla roşie - combinaţia de antocianine pe care o conţine este un puternic agent anti-inflamator care luptă împotriva alergiilor, informează The Huffington Post.

Praful de curcumă - folosirea condimentului ţine alergiile departe. Acesta are şi puternice calitaţi anti-oxidante care funcţionează precum alimentele bogate în anti-oxidanţi în combaterea alergiilor.

Lămâia - este fructul care duce adevărate bătălii împotriva alergiilor de primăvară. Este şi un puternic anti-inflamator care reduce şi nivelul colesterolului.

Ceapa - ajută în special oprirea curgerii nasului şi a ochilor. Ceapa este recomandată primăvara în timpul oricărei mese.

Mango - conţine vitamina C, sistemul imunitar fiind astfel la cele mai înalte cote după consumarea fructului. Mango este o alternativă ca gust la portocale.

Usturoi - aprovizionează corpul cu antihistamine naturale, consumul său fiind o bună modalitate de a păstra alergiile la distanţă.

Nucile - conţin acizi Omega-3 care reduc reacţiile alergice. Omega-3 se regăseşte şi la peştii de apă sărată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici