Factorii înconjurători contribuie la apariţia ridurilor

Ridurile nu apar doar ca o consecinţă a geneticii, ci şi datorită efectelor unor factori înconjurători precum divorţul, excesul de greutate şi supradozele de medicamente, arată un studiu efectuat în Statele Unite.

Urmărește
43 afișări
Imaginea articolului Factorii înconjurători contribuie la apariţia ridurilor

Factorii înconjurători contribuie la apariţia ridurilor (Imagine: www.bbc.co.uk)

"Moştenirea (genetică, n.r.) a unui individ dictează în principal felul în care o persoană îmbătrâneşte, dar la accelerarea procesului contribuie şi alţi factori. În sens invers, evitarea acestor factori contribuie la încetinirea efectelor timpului asupra organismului", a declarat Bazhaman Guyuron, preşedintele departamentului de chirurgie estetică din cadrul University Hospitals Case Medical Center din Cleveland (Statele Unite).

Studiul a examinat 186 de perechi de gemeni, despre care se presupune că sunt "programaţi" să îmbătrânească în mod similar.

Rezultatele au indicat faptul că persoanele care au trecut printr-un divorţ păreau cu doi ani mai în vârstă decât fraţii lor gemeni care erau căsătoriţi, celibatari sau chiar văduvi. Consumul de medicamente antidepresive a fost şi el asociat cu accelerarea degradării aspectului fizic.

În ceea ce priveşte gemenii cu vârsta de 40 de ani, cel care se îngrăşase părea mai bătrân decât fratele lui. Această tendinţă este, însă, complet inversată după vârsta de 40 de ani, deoarece fratele mai plinuţ pare mai tânăr.

"Stresul ar putea fi numitorul comun care explică înfăţişarea mai îmbătrânită a unuia dintre cei doi fraţi gemeni", a precizat Guyuron.

Studiul a fost publicat în jurnalul medical Plastic and Reconstructive Surgery.

Citeşte şi:

Exerciţiile fizice asigură o viaţă mai lungă

Dietele şi produsele cosmetice, ineficiente în combaterea îmbătrânirii

O enzimă din corpul uman, element cheie pentru producerea "elixirului tinereţii"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici