Femeile britanice, mai îngrijorate de problemele de greutate decât de cancer

Femeile din Marea Britanie sunt mai îngrijorate de problemele de greutate şi de efectele îmbătrânirii decât de riscul de a se îmbolnăvi de cancer, potrivit unui sondaj publicat miercuri.

58 afișări
Imaginea articolului Femeile britanice, mai îngrijorate de problemele de greutate decât de cancer

Femeile britanice, mai îngrijorate de problemele de greutate decât de cancer

Un sfert dintre cele 1.100 de femei chestionate în legătură cu principalele lor temeri privind starea de sănătate au menţionat mai întâi problemele de greutate, apoi, în ordine, îmbătrânirea, stresul, cancerul, maladiile cardiace şi infertilitatea.

În cazul femeilor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 50 de ani, procentul celor care sunt îngrijorate mai ales de greutate creşte la 50%.

La nivel general, mai puţin de 2% dintre femeile intervievate au plasat riscul de a se îmbolnăvi de cancer pe primul loc în topul temerilor lor. Studiul a fost efectuat pe internet, în luna decembrie, de institutul britanic IDF Factor, la comanda unei edituri.

Circa 10% dintre femeile cu vârsta peste 70 de ani au declarat că sunt mai îngrijorate de greutatea lor decât de riscul de a se îmbolnăvi de cancer, chiar dacă efectele îmbătrânirii reprezintă principala sursă de îngrijorare.

În opinia lui Sarad Jarvis, autorul unei cărţi publicate de aceeaşi editură, presiunea mass-media şi a reclamelor care pun în valoare silueta slabă şi tinereţea pot avea efecte nefaste asupra stării de sănătate a femeilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici