Fosilele unui dinozaur care a inspirat „Jurassic Park” s-au vândut cu peste 12 milioane de dolari

Numele lui este „Hector”, are 115 de milioane de ani, iar fosilele sale s-au vândut cu peste 12 milioane de dolari la o licitaţie.

282 afișări
Imaginea articolului Fosilele unui dinozaur care a inspirat „Jurassic Park” s-au vândut cu peste 12 milioane de dolari

Sursa Foto - Field Museum of Natural History.

Hector este cel mai complet schelet de Deinonychus antirrhopus găsit vreodată. Exemplarul, excavat în Montana în 2013, datează din perioada Cretacicului timpuriu: acum 115 milioane de ani.

Se află într-o „stare de conservare remarcabilă”, spune casa de licitaţii despre specimen, fiind alcătuit din 126 de fosile originale pe un cadru construit la comandă.

Lotul era de aşteptat să obţină între 4 şi 6 milioane de dolari. În schimb, s-a vândut miercuri cu 12,4 milioane de dolari, anunţă CNN

Deinonychus, lung de 9 picioare, care cutreiera vestul Americii de Nord, a fost numit pentru gheara sa distinctivă şi mortală de pe fiecare picior, spune casa de licitaţii. Deinonychus înseamnă „gheară groaznică” în greaca veche.

Gheara letală ar putea fi familiară fanilor serialului de filme emblematice „Jurassic Park”, în care velociraptorii ucid oaspeţii parcului şi se luptă cu un Tyrannosaurus rex. Cu toate acestea, în realitate, Velociraptor a fost un mic dinozaur de mărimea unui curcan găsit  în Mongolia.  

Fosilele de dinozauri, în special pentru speciile faimoase  precum cele prezentate în „Jurassic Park”, au scos la licitaţie sume impresionante în ultimele decenii. În 2020, un schelet de T-rex s -a vândut la preţ de  31,8 milioane de dolari , iar în 2021, cel mai mare schelet de Triceratops din lume s-a vândut cu 7,7 milioane de dolari .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici