FOTO NASA anunţă descoperirea a şapte planete de mărimea Terrei gravitând în jurul unei singure stele

Astronomii au descoperit şapte planete de mărimi apropiate de cea a Terrei gravitând în jurul unei singure stele, anunţă Administraţia Naţională Aeronautică şi Spaţială din SUA (NASA), relatează BBC News online.

18803 afișări
Imaginea articolului FOTO NASA anunţă descoperirea a şapte planete de mărimea Terrei gravitând în jurul unei singure stele

NASA anunţă o descoperire în afara sistemului nostru solar

Conform cercetătorilor, toate cele şapte planete ar putea avea apă în formă lichidă la suprafaţă, iar trei planete sunt în zona care în mod tradiţional este considerată "locuibilă", unde viaţa ar putea fi o posibilitate.

Acest sistem compact de exoplanete orbitează în jurul stelei denumite Trappist-1, aflată la 40 de ani lumină de Terra.

Planetele au fost descoperite prin utilizarea Telescopului Spitzer al NASA.

"Planetele se află foarte aproape una de cealaltă şi foarte aproape de stea, situaţie asemănătoare cu cea a lunilor planetei Jupiter", a declarat Michaël Gillon, cercetător la Universitatea belgiană Liège.

"Totuşi, steaua este atât de mică şi de rece încât clima celor şapte planete este temperată, ceea ce înseamnă că ar putea avea anumite cantităţi de apă lichidă şi, prin extensie, poate chiar viaţă", a subliniat Gillon, şeful echipei internaţionale care a analizat datele NASA despre Trappist-1.

"Cred că am făcut un pas crucial spre a afla dacă există viaţă acolo", a explicat Amaury H.M.J. Triaud, astronom la Universitatea Cambridge şi membru al echipei de cercetare.

NASA anunţă o descoperire în afara sistemului nostru solar

Miercuri, pe 22 februarie, la ora 20:00 (ora României), NASA a realizat o conferinţă de presă pentru anunţarea unei descoperiri majore referitoare la planetele aflate în afara sistemului nostru solar.

În puţinele informaţii oferite de către agenţie publicului, aceştia vor ,,prezenta noi descoperiri despre planetele care orbitează alte stele în afară de  Soare, acestea fiind cunoscute ca exoplanete'', scrie Descopera.

Evenimentul va avea loc în Washington DC şi va putea fi vizionat live pe NASA TV, notează IFL Science.

Mai mulţi experţi vor lua parte la conferinţă, inclusiv autorul descoperirii, Michael Gillon, de la Universitatea din Liege (Belgia), şi dr. Sara Seager, un renumit cercetător al planetelor din cadrul MIT. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici