Fructul-MINUNE care îţi menţine sănătatea şi silueta

Persoanele cărora le place să consume avocado în mod frecvent sunt mai sănătoase şi mai slabe decât acelea care nu mănâncă decât foarte rar sau deloc acest fruct, potrivit unui studiu recent citat de Huffington Post.

14855 afișări
Imaginea articolului Fructul-MINUNE care îţi menţine sănătatea şi silueta

Fructul-MINUNE care îţi menţine sănătatea şi silueta (Imagine: Shutterstock)

De asemenea, nivelul colesterolului în cazul consumatorilor de avocado este mai redus, iar riscul de boli cardiace, atacuri cerebrale şi diabet sunt mult diminuate, se mai arată în studiul american publicat în Nutrition Journal în urma unei ample analize desfăşurate la nivel naţional.

Specialiştii au analizat datele obţinute de la peste 17.500 de persoane care au participat la studiul National Health and Nutrition Examination. Atenţia cercetătorilor s-a concentrat asupra a 347 de adulţi, dintre care jumătate erau femei, care au declarat că obişnuiesc să includă avocado în dieta zilnică. Consumul mediu de avocado în cazul lor era de o jumătate de avocado de mărime medie în fiecare zi.

Astfel, în cazul consumatorilor de avocado, s-a descoperit că nivelul nutrienţilor din organism se afla la un nivel optim, care indica o bună stare de sănătate.

Potrivit studiului citat, consumatorii de avocado au în general o dietă mai echilibrată şi mai sănătoasă, bogată în vitamine şi minerale esenţiale. Aportul de fibre în cazul lor era cu 36% mai mare decât la cei care nu mănâncă avocado. De asemenea, fructul asigură 23% din necesarul de vitamina E, cu 13% mai mult magneziu, cu 16% mai mult potasiu şi cu 48% mai multă vitamina K.

Astfel, persoanele care obişnuiesc să consume avocado au un nivel mai crescut de grăsimi "bune" în sânge în comparaţie cu cei care nu includ fructul în dietă, chiar dacă aportul de calorii în cazul ambelor grupuri este acelaşi.

Mai mult decât atât, avocado este foarte bun în curele de slăbire - s-a constatat că indicele masei corporale şi circumferinţa taliei în cazul celor care mănâncă avocado sunt mai mici.

Totodată, consumul de avocadă este asociat cu un nivel crescut de colesterol "bun", cu o densitate ridicată de lipoproteine, care protejează împotriva bolilor cardiace, astfel că aceia care mănâncă acest fruct sunt cu 50% mai feriţi de atac cerebral şi diabet de Tip 2.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici