În ce moment al zilei trebuie să faci sport dacă vrei să slăbeşti

Organismul are cel mai mare randament fizic între 6 şi 8 dimineaţa, mai ales dacă vrem să scăpăm de kilogramele în plus, susţin specialiştii în fitness, potrivit Gândul.

108 afișări
Imaginea articolului În ce moment al zilei trebuie să faci sport dacă vrei să slăbeşti

În ce moment al zilei trebuie să faci sport dacă vrei să slăbeşti (Imagine: Mediafax Foto)

Sportul joacă un rol esenţial atunci când urmăm o dietă de slăbit, deoarece accelerează metabolismul, iar kilogramele sunt topite rapid. "Multe persoane îşi planifică activitatea fizică spre sfârşitul zilei, fapt ce are ca efect doar descărcarea tensiunii de tip emotiv care se acumulează pe durata orelor de lucru", explică Mihai Dragomir, antrenor specialist în fitness antiîmbătrânire. Expertul susţine că cel mai indicat interval orar pentru efort este cuprins între 6 şi 8 dimineaţa, mai ales dacă urmăreşti să slăbeşti.

Potrivit lui Dragomir, din punct de vedere muscular şi psihic, în acest interval corpul are cel mai mare randament. "Pe durata nopţii, metabolismul încetineşte. Urmând o activitate fizică imediat ce ne trezim, avem posibilitatea să acumulăm vigoare maximă şi avantaje multiple pentru restul zilei. Mai mult, datorită sportului făcut de dimineaţă, masa musculară se va dezvolta mult mai repede, iar grăsimile vor dispărea", afirmă Mihai Dragomir.

Citeşte mai multe despre în ce moment al zilei trebuie să faci sport dacă vrei să slăbeşti pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici