Încălzirea globală: planeta va depăşi un prag critic şi va fi mai caldă cu 1,5 grade în 2027

Oamenii de ştiinţă avertizează că planeta ar putea depăşi un prag critic şi va fi mai caldă cu 1,5 grade până în 2027, mai repede decât se credea. Depăşirea pragului ar putea produce transformări pe întregul glob.

189 afișări
Imaginea articolului Încălzirea globală: planeta va depăşi un prag critic şi va fi mai caldă cu 1,5 grade în 2027

Încălzirea globală: planeta va depăşi un prag critic şi va fi mai caldă cu 1,5 grade în 2027

Cercetătorii spun că există 66% şanse să se depăşească pragul de 1,5 grade Celsius al încălzirii globale până în 2027. Estimarea se bazează pe creşterea emisiilor provenite din activităţile umane şi pe evenimentul meteorologic El Niño aşteptat să se producă la vară, potrivit BBC.

Totuşi, oamenii de ştiinţă estimează că, deşi îngrijorătoare, depăşirea limitei în următorii ani va fi probabil temporară. Atingerea pragului ar însemna că lumea este cu 1,5 grade Celsius mai caldă decât era în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Limita a devenit şi un simbol al negocierilor globale privind schimbările climatice. În cadrul Acordului de la Paris din 2015, ţările au convenit să „continue eforturile" pentru a limita creşterea temperaturii globale la 1,5C.

Depăşirea valorii de 1,5 grade Celsius în fiecare an, timp de un deceniu sau două, ar duce la efecte mult mai mari ale încălzirii, cum ar fi valuri de căldură mai lungi, furtuni mai intense şi incendii de vegetaţie. Oamenii de ştiinţă mai spun că încă este timp pentru a limita încălzirea globală prin reducerea drastică a emisiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici