iPhone 3G, lansat în premieră mondială (Galerie Foto)

A doua generaţie a telefonului mobil iPhone, produs de Apple, a fost lansat vineri, în premieră mondială, în magazinele din Noua Zeelandă şi Japonia, unde clienţii au aşteptat zeci de ore, iar companiile anticipează că vor vinde mii de dispozitive în primele ore de activitate.

44 afișări
Imaginea articolului iPhone 3G, lansat în premieră mondială (Galerie Foto)

iPhone 3G, lansat în premieră mondială (Imagine: Mediafax/AFP)

Cele mai importante îmbunătăţiri ale noii versiuni iPhone sunt compatibilitatea cu reţelele mobile de a treia generaţie (3G), cu acces wireless mult mai rapid, precum şi posibilitatea de a rula software produs de terţi, precum jocuri, programe de mesagerie instant sau corporate e-mail.

Vezi aici galerie foto

Terminalul este vândut la preţuri de 199 de dolari, pentru versiunea cu spaţiu de stocare 8GB, respectiv de 299 de dolari, pentru cea cu 16GB.

Costurile pentru consumatori au fost astfel reduse la jumătate faţă de preţurile modelului original, diferenţele urmând să fie acoperite de dealeri, prin subvenţii, unele companii anunţând deja că vor oferi dispozitivul gratuit, pentru a atrage noi abonaţi.

La lansarea primului model, în iunie 2007, companiile au vândut peste 270.000 de modele în prima săptămână de vânzare.

Reprezentanţii Vodafone Noua Zeelandă au anunţat că au comercializat 400 de unităţi în dimineaţa zilei de vineri, în timp ce, la Tokyo, peste 1.500 de japonezi au aşteptat, la miezul nopţii, lansarea terminalului în faţa celui mai mare magazin al companiei Softbank.

Telefonul urmează să fie lansat vineri, 11 iulie, în alte 20 de ţări, şi în România, de către Orange, până la sfârşitul acestui an.

Analiştii anticipează că noul iPhone va atrage maxim 10,5 milioane de clienţi la nivel mondial până la finele acestui an şi, ţinând cont că prima generaţie s-a vândut în 6 milioane de exemplare, Apple îşi va atinge, cel mai probabil, obiectivul de peste 10 milioane de terminale comercializate până la 31 decembrie 2008.

Cu toate acestea, unii specialişti consideră că telefonul nu va avea succes pe cea mai mare piaţă asiatică, Japonia, deoarece nu oferă servicii de televiziune sau plăţi electronice, foarte populare printre consumatorii din acest stat.

Totodată, există nemulţumiri legate de preţurile mari percepute de Apple şi de contractele rigide încheiate între producător şi dealeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici