Japonia vrea să trimită un robot biped pe Lună, în 2020

Guvernul japonez intenţionează să trimită pe Lună, în 2020, un robot "cu două picioare", pentru a explora solul satelitului natural al Terrei, cu scopul de a-i ajuta pe viitorii astronauţi să instaleze o bază lunară cu echipaj uman.

13 afișări
Imaginea articolului Japonia vrea să trimită un robot biped pe Lună, în 2020

Japonia vrea să trimită un robot biped pe Lună, în 2020

"Ulterior, dorim ca astronauţii să lucreze pe Lună împreună cu roboţii", au adăugat experţii japonezi.

Deşi unii specialişti preconizează acest lucru, Japonia nu a stabilit deocamdată calendarul pentru trimiterea unui astronaut nipon pe lună, spre deosebire de Agenţia spaţială chineză.

"Este necesar să reflectăm mai mult asupra riscurilor legate de activităţile umane pe Lună şi a costurilor imense pentru acest tip de misiune, în condiţiile în care este realizată de o singură ţară", au declarat experţii niponi.

Oficialii Agenţiei de explorare spaţială japoneză (JAXA) speră, totuşi, că Japonia va participa la programele spaţiale internaţionale cu echipaje umane pe Lună şi că un astronaut nipon va face într-o bună zi această călătorie spaţială.

Până atunci, prioritatea JAXA este să dovedească lumii că dispune de capacităţi deosebite în robotică, un domeniu în care, de altfel, excelează.

Potrivit experţilor niponi, Japonia trebuie să definească în mod clar în următorii doi ani obiectivele, rezultatele vizate, tehnologiile ce trebuie dezvoltate, etapele calendaristice şi sumele necesare acestui proiect.

Ei au precizat că nu exclud eventuala cooperare cu alte state.

Mândră de realizările ei tehnice, Japonia a conceput şi a fabricat roboţi de toate tipurile, cu scopul de a-i pune să lucreze în locul oamenilor sau alături de ei, în toate sectoarele în care acest lucru este posibil. În opinia specialiştilor japonezi, este vorba de scutirea omului de sarcinile periculoase, ingrate, murdare, istovitoare sau de cele care sunt considerate inumane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici