Laptele scade riscul de producere a accidentelor cardiace şi cerebrale

Consumul zilnic de lapte scade riscul producerii de accidente cardiace şi cerebrale cu 20%, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici de la Universitatea Reading din Cardiff, informează dailymail.co.uk.

179 afișări
Imaginea articolului Laptele scade riscul de producere a accidentelor cardiace şi cerebrale

Laptele scade riscul de producere a accidentelor cardiace şi cerebrale

Cercetătorii galezi de la Universitatea Reading din Cardiff au analizat concluziile a 324 de studii anterioare care au avut ca subiect efectele consumului zilnic de lapte asupra organismului.

Ei au descoperit faptul că laptele protejează organismul de majoritatea bolilor, cu excepţia cancerului la prostată, şi că poate să reducă numărul deceselor provocate de maladiile cronice cu 15 - 20 %.

Ian Givens, profesor la această universitate galeză şi coordonatorul studiului, a concluzionat că laptele oferă organismului uman mult mai multe avantaje decât întărirea oaselor şi stimularea creşterii.

"Când luăm în calcul numărul deceselor provocate de bolile cardiovasculare, atacuri cerebrale şi cancer colorectal, vedem că există dovezi clare care indică reducerea riscului total de deces. Nu am găsit nicio dovadă că laptele ar conduce la creşterea riscului de apariţie a unor maladii, cu excepţia cancerului de prostată', a mai spus cercetătorul.

Specialiştii consideră că, prin încurajarea consumului zilnic de lapte în rândul populaţiei, sistemul naţional de sănătate din Marea Britanie va reduce din costuri, deoarece se va confrunta cu un număr mai mic de boli cronice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici