Legende despre alimentaţie demontate de nutriţionişti

Se întâmplă deseori să auzim în jurul nostru tot felul de reguli care ţin de alimentaţia zilnică. În topul celor mai folosite "adevăruri" provenite de la nutriţioniştii de ocazie se clasifică şi afirmaţia că ouăle sunt periculoase pentru inimă. Total fals spun medicii care demontează mitul. Nutriţioniştii citaţi de site-ul shine.yahoo.com prezintă un top 5 al celor mai întâlnite minciuni din alimentaţie.

127 afișări
Imaginea articolului Legende despre alimentaţie demontate de nutriţionişti

Legende despre alimentaţie demontate de nutriţionişti (Imagine: Shutterstock)

1. Ouăle au un conţinut ridicat de colesterol şi trebuie evitate, deoarece duc la apariţia bolilor de inimă. Dr. Penny Kris-Etherton spune că există un singur adevăr în acest mit şi anume faptul că ouăle conţin colesterol, dar nu ne pun sănătatea în pericol, pentru că organismul îl asimilează uşor.

2. Siropul de porumb este mai periculos pentru sănătate decât zahărul. Potrivit nutriţioniştilor, dacă produsul nu are adăugat în compoziţia sa zahăr poate înlocui cu succes mierea de albine, care este recunoscută pentru proprietăţile benefice asupra organismului, deşi are un conţinut caloric ridicat. Singurul rău pe care îl poate face siropul de porumb este că îngraşă. Recomandarea nutriţioniştilor: evitaţi-l dacă aţi fost diagnosticaţi cu diabet.

Citeşte mai multe despre cele mai întâlnite minciuni din alimentaţie pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici