Medalie de aur la olimpiada internaţională de fizică, pentru o elevă din Iaşi

O elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional din Iaşi, Andrada Ianuş, a câştigat medalia de aur la olimpiada internaţională de fizică, care se desfăşoară la Hanoi, în Vietnam.

165 afișări
Imaginea articolului Medalie de aur la olimpiada internaţională de fizică, pentru o elevă din Iaşi

Medalie de aur la olimpiada internaţională de fizică, pentru o elevă din Iaşi (Imagine: ipho2008.hnue.edu.vn)

Eleva din Iaşi a fost singura din competiţie care a primit premiul special pentru cea mai bună concurentă din concus.

Andrada Ianuş a dat dovadă pe tot parcursul competiţiei de o bogată cultură în domeniul fizicii şi, totodată, de pasiune pentru această materie. Testele au fost structurate pe două probe principale, o probă teoretică, formată din mai multe probleme din domeniu şi o probă practică în care concurenţii şi-au prezentat experimentele în faţa comisiei. Eleva care ne-a reprezentat la acest concurs a fost singura fată din competiţie care a luat medalia de aur", a declarat, luni, presei, Andu Ouatu, profesor de fizică în cadrul Colegiului Naţional din Iaşi.

Profesorul ieşean a mai spus că Andrada Ianuş a obţinut două medalii de bronz şi la olimpiadele internaţionale de fizică din anii anteriori.

Olimpiada de fizică din Vietnam reuneşte participanţi din 82 de ţări şi are loc în perioada 20-29 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici