Mesajele spam produc CO2 cât trei milioane de automobile

Mesajele spam, acele mesaje nedorite care "poluează" adresele de email, emit în fiecare an o cantitate de dioxid de carbon la fel de mare cu cea eliberată în atmosferă de 3,1 milioane de automobile, potrivit unui studiu realizat de societatea McAfee, specializată în securitatea informatică.

49 afișări
Imaginea articolului Mesajele spam produc CO2 cât trei milioane de automobile

Mesajele spam produc CO2 cât trei milioane de automobile

AFP informează că, potrivit acestui raport, care studiază "impactul ecologic" produs de cele 62 de miliarde de mesaje spam trimise în 2008, în lumea întreagă, "spamul consumă, anual, 33 de miliarde de kilovaţi-oră", de-a lungul celor cinci etape ale vieţii lui: creaţia, expedierea, recepţia, stocarea şi lectura.

Această cifră corespunde electricităţii consumate de 2,4 milioane de familii americane şi cu emisiile de gaze cu efect de seră produse de 3,1 milioane de autoturisme, a explicat McAfee.

Trierea, afişarea şi ştergerea acestor mesaje de către utilizatorii de internet, precum şi căutarea mesajelor "legitime", interceptate din greşeală de filtrele automate, reprezintă aproape 80% din consumul de energie generat de mesajele spam.

Filtrajul efectuat în amonte, de producătorii de antiviruşi, contribuie şi el cu un procent de 16% din cantitatea totală de energie consumată. Această operaţiune este utilă, dar "atacarea unei probleme încă de la sursă este mult mai eficientă", se afirmă în acest studiu.

Studiul citează exemplul site-ului de găzduire a domeniilor web McColo, cunoscut pentru contribuţia lui importantă la acest flagel, a cărui închidere, realizată în 2008, a condus la diminuarea cu 70% a volumului total al mesajelor spam, echivalând cu retragerea din circulaţie a 2,2 milioane de automobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici