NASA a pierdut legăturile radio cu Staţia Spaţială Internaţională

Agenţia spaţială americană (NASA) a pierdut, marţi, legăturile radio cu Staţia Spaţială Internaţională, restabilind doar conexiuni sporadice, problema fiind cauzată de actualizarea unor softuri de comunicaţii, relatează presa americană.

740 afișări
Imaginea articolului NASA a pierdut legăturile radio cu Staţia Spaţială Internaţională

NASA a pierdut legăturile radio cu Staţia Spaţială Internaţională (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale Aeronautice şi Spaţiale (NASA), Josh Byerly, citat de CNN, legăturile radio cu Staţia Spaţială Internaţională au fost pierdute şi sunt posibile doar o dată la 90 de minute, când instalaţia trece pe deasupra unor relee puternice din Rusia.

Staţia spaţială, la bordul căreia se află un astronaut american şi doi cosmonauţi ruşi, nu pare să fie în pericol, a dat asigurări Byerly.

Conform cotidianului Houston Chronicle, incidentul a avut loc în timp ce coordonatorii de zbor de la sol actualizau softuri de comunicaţie de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici