Nu ştii ce profesie să-ţi alegi? O simplă scanare a creierului te poate ajuta

Scanarea creierului poate ajuta la alegerea profesiei şi carierei, susţin oamenii de ştiinţă. Cercetătorii au folosit un aparat RMN pentru a studia creierul a 40 de voluntari aflaţi în căutarea unei profesii, potrivit dailymail.co.uk.

309 afișări
Imaginea articolului Nu ştii ce profesie să-ţi alegi? O simplă scanare a creierului te poate ajuta

Nu ştii ce profesie să-ţi alegi? O simplă scanare a creierului te poate ajuta (Imagine: Elvira Gheorghita/Mediafax Foto)

Ei au comparat rezultatele pentru a vedea dacă există o corespondenţă între creier şi aptitudinile voluntarilor pentru diferite sarcini.

Cercetătorii au descoperit că materia cenuşie care se ocupă cu informaţia arată cât de bun a fost subiectul în a-şi reaminti, de exemplu, elemente de aritmetică, găsind modele în structura acesteia care puteau fi corelate cu diferite abilităţi, cum ar fi viteza de raţionament, de memorare etc.

Şeful studiului, dr. Richard Haier de la Universitatea din California - Irvine, a declarat că "modelul unei persoane în ce priveşte puterea de acumulare a cunoştinţelor sau slăbiciunile este legat de structura creierului, astfel încât există posibilitatea ca scanarea creierului să ofere informaţii unice pentru alegerea profesiei".

Cei 40 de voluntari au fost consultaţi la Johnson O'Connor Research Foundation, o organizaţie non-profit care oferă evaluări psihometrice pentru orientarea profesională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici