O broscă ţestoasă gigantică, descoperită în Columbia. Cât de mare era animalul?

Rămăşiţele unei broaşte ţestoase imense au fost descoperite într-o mină de cărbuni din Columbia. Doar carapacea animalului era mare cât un automobil Smart, iar capul ei cât o minge de fotbal american.

1480 afișări
Imaginea articolului O broscă ţestoasă gigantică, descoperită în Columbia. Cât de mare era animalul?

O broscă ţestoasă gigantică, descoperită în Columbia. Cât de mare era animalul?

Broasca ţestoasă data din urmă cu 60 de milioane de ani.

Am găsit mai multe broaşte ţestoase mici în acest sit arheologic. Dar după ce am petrecut patru zile să dăm la o parte carapacea am realizat că această broască ţestoasă era cea mai mare găsită vreodată în această zonă, din acea perioadă. Ne-a dat o idee despre gigantismul acestor animale”, a spus unul dintre doctoranzii Universităţii din Carolina de Nord, Edwin Cadena.

El şi alţi experţi consideră că o combinaţie de schimbări ale ecosistemului din acea perioadă, incluzând mai puţini animale de pradă, o zonă mai mare de habitat, mâncare din belşug şi schimbări climatice au condus ca aceste specii uriaşe să supravieţuiască, informează Discovery.

Broaştele ţestoase de azi sunt cunoscute ca animale încete care mănâncă plante, dar specia preistorică beneficia de fălci masive şi puternice care îi permitea să mănânce aproape orice, chiar şi un crocodil. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici