Fructul poate înlocui pastila. O echipă de cercetători a descoperit o potenţială sursă vegană de vitamina D: roşii modificate genetic

  • Peştele şi produsele lactate sunt cele mai bune surse dietetice de vitamina D, ceea ce poate face ca pentru cei care au o dietă bazată pe plante să fie o luptă pentru a obţine o cantitate suficientă din acest micronutrient esenţial.
  • O echipă de cercetători a venit cu o potenţială sursă nouă şi vegană de vitamina D: roşii modificate genetic cu ajutorul tehnologiei CRISPR-Cas9 pentru a conţine un precursor al vitaminei D.
  • Vitamina D ne ajută să ne protejăm oasele şi să menţinem muşchii şi dinţii sănătoşi.
3952 afișări
Imaginea articolului Fructul poate înlocui pastila. O echipă de cercetători a descoperit o potenţială sursă vegană de vitamina D: roşii modificate genetic

Fructul poate înlocui pastila. O echipă de cercetători a descoperit o potenţială sursă vegană de vitamina D: roşii modificate genetic

În cazul în care procesul este adoptat la nivel comercial de către fermieri şi producători, aceste roşii ar putea contribui la rezolvarea problemei insuficienţei de vitamina D, care, potrivit studiului, afectează 1 miliard de oameni la nivel mondial.
 
„Această descoperire incitantă nu numai că îmbunătăţeşte sănătatea umană, dar contribuie la beneficiile de mediu asociate cu o alimentaţie bazată mai mult pe plante, adesea legată de o provocare în asigurarea unor vitamine şi minerale cheie care se găsesc pe scară largă şi sunt biodisponibile în produsele de origine animală", a declarat Guy Poppy, profesor de ecologie la Universitatea din Southampton, pentru Science Media Centre din Londra. El nu a fost implicat în cercetare.
 
Suplimentele de vitamina D sunt disponibile pe scară largă în multe ţări, dar coautorul Cathie Martin, profesor la Centrul John Innes din Norwich, Anglia, a declarat că a mânca o roşie este "mult mai bine decât a lua o pastilă".
 
Cred că având o sursă dietetică de vitamina D sub forma unei plante, înseamnă, de asemenea, că puteţi obţine beneficii suplimentare din consumul de roşii. Oricum, nu mâncăm suficiente fructe şi legume. O roşie este o sursă bună de vitamina C, de asemenea", a declarat ea în cadrul unei conferinţe de presă.
 
Studiul a fost publicat luni în revista ştiinţifică Nature Plants, potrivit CNN.

Care este explicaţia

Compusul din piele care poate produce vitamina D este cunoscut sub numele de 7-DHC, sau provitamina D3, şi se găseşte, de asemenea, în frunzele plantelor de tomate şi în fructele verzi necoapte.
 
Cercetătorii au blocat o genă din plantele de tomate care, în mod normal, transformă provitamina D3 în colesterol, ceea ce a permis ca provitamina D3 să se acumuleze în fructele de tomate coapte.
 
Pentru a transforma provitamina D3 în vitamina D3 care ne ajută organismul, roşiile au fost tratate cu lumină UVB. Studiul a constatat că provitamina D3 dintr-o roşie, odată convertită în vitamina D3, ar fi echivalentă cu cantitatea de vitamina D3 conţinută în două ouă de mărime medie sau 28 de grame de ton.
 
Un studiu realizat în Regatul Unit evaluează dacă cultivarea plantelor de tomate în aer liber, unde ar fi expuse la lumina naturală a soarelui, ar duce automat la transformarea 7-DHC în vitamina D3. Se aşteaptă ca primele fructe să se coacă până la sfârşitul lunii iunie, a declarat Martin. Roşiile ar putea fi, de asemenea, uscate la soare după ce sunt culese, eliminând necesitatea tratamentului cu lumină UVB, a adăugat ea.
 
Parlamentul britanic a adoptat la începutul acestui an o nouă legislaţie menită să faciliteze testarea culturilor modificate genetic.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici