O nouă specie de şarpe a fost botezată după actorul Harrison Ford

O nouă specie de şarpe a primit denumirea ştiinţifică Tachymenoides harrisonfordi în cinstea actorului Harrison Ford, un cunoscut activist de mediu.

577 afișări
Imaginea articolului O nouă specie de şarpe a fost botezată după actorul Harrison Ford

CONSERVATION INTERNATIONA/Flickr

Reptila a fost descoperită în Peru şi a fost numită după Ford pentru a onora activitatea actorului în ceea ce priveşte protejarea mediului. El este vicepreşedinte al grupului Conservation International.

„Este un memento că mai sunt încă atât de multe de învăţat despre lumea noastră sălbatică şi că oamenii sunt o mică parte dintr-o biosferă imposibil de vastă. Pe această planetă, toate destinele sunt întrepătrunse, iar în acest moment, un milion de specii se clatină pe marginea uitării. Avem un mandat existenţial de a repara relaţia noastră ruptă cu natura şi de a proteja locurile care susţin viaţa", a spus Harrison Ford, potrivit Sky News.

Descoperirea noii specii este rezultatul unei colaborări între cercetători din Peru şi ASUA. Şarpele a fost descoperit în Parcul Naţional Otishi din Peru.

Tachymenoides harrisonfordi este un şarpe mic şi subţire, care măsoară doar 20 de centimetri la maturitate. Este bine camuflat şi este inofensiv pentru oameni, având o dietă formată din şopârle şi broaşte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici