O secţie pentru arşi la Bagdasar Arseni, temă de discuţie a Primăriei Bucureşti cu reprezentanţii Băncii Mondiale

Primarul Capitalei a avut, miercuri, o întâlnire cu ministrul Sănătăţii şi cu reprezentanţii Băncii Mondiale, în care s-a discutat construirea unei secţii pentru arşi în curtea spitalului Bagdasar Arseni.

190 afișări
Imaginea articolului O secţie pentru arşi la Bagdasar Arseni, temă de discuţie a Primăriei Bucureşti cu reprezentanţii Băncii Mondiale

O secţie pentru arşi la Bagdasar Arseni, temă de discuţie a Primăriei Bucureşti cu reprezentanţii Băncii Mondiale

"Ne exprimăm întreaga disponibilitate pentru demararea proiectului de realizare a unui centru pentru marii arşi, extrem de important pentru pacienţii care au nevoie de tratament special. Este vorba de un centru care va avea toate circuitele integrate într-o conexiune rapidă şi eficienţă, adaptată la ultimele descoperiri tehnologice în domeniu", a spus Gabriela Firea.

"Colaborarea între Ministerul Sănătăţii şi Primăria Capitalei este esenţială pentru realizarea acestui proiect. Mă bucur că am găsit deschidere din partea autorităţii locale pentru proiectele pe care ministerul pe care îl conduc doreşte să le dezvolte în Capitală, un exemplu fiind faptul că municipalitatea a asigurat terenul necesar pentru construirea unui nou centru de hematologie în curtea spitalului Filantropia. Construirea de centre pentru marii arşi reprezintă o prioritate naţională", a declarat Florian Bodog.

Alte subiecte dezbătute cu reprezentanţii Băncii Mondiale au fost legate de o colaborare cu Primăria Capitalei în ceea ce priveşte pregătirea antiseismică şi de reabilitatea clădirilor de patrimoniu, încadrate în diverse categorii de risc seismic.

"Reprezentantii Bancii Mondiale s-au arătat interesaţi de finanţarea proiectului denumit generic Esplanada, unde Guvernul plănuieşte să construiască un ansamblu care să cuprindă cartierul de Justitie al României, o sala de concerte, precum şi clădiri de birouri", transmite Primăria printr-un comunicat de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici