Primăria Sectorului 2 acordă un ajutor de 2,4 milioane de lei Spitalului "Sfântul Pantelimon"

Consiliul Local al Primăriei Sectorului 2 din Capitală a decis, în şedinţa de marţi seara, acordarea sumei de 2,4 milioane de lei Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon", pentru a acoperi o parte din datoriile unităţii medicale, care sunt de aproximativ 9 milioane de lei.

252 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 2 acordă un ajutor de 2,4 milioane de lei Spitalului "Sfântul Pantelimon"

Primăria Sectorului 2 acordă un ajutor de 2,4 milioane de lei Spitalului "Sfântul Pantelimon"

Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală va primi un ajutor de 2,4 milioane de lei din partea Primăriei Sectorului 2, în urma unei decizii a Consiliului Local.

„Este o situaţie foarte proastă a spitalului, cu o datorie de 9 milioane de lei şi ameninţau că se va închide, pentru că nu aveau bani de medicamente şi de utilităţi. Nu ştiu care este situaţia acolo, probabil din cauza managementului politizat s-a ajuns aici. Cert este că noi am decis, printr-o hotârâre a Consiliului Local, să ajutăm acest spital, chiar dacă el este în administrarea Ministerului Sănătăţii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

Potrivit acestuia, chiar dacă spitalul nu este în administrarea primăriei, Consiliul Local are posibilitatea legală să ajute unitatea medicală din Sectorul 2.

„Astfel am deblocat o sumă totală de 2,4 milioane de lei pentru a finanţa o parte din datoriile spitalului. Am făcut o rectificare bugetară mai mare, iar banii au fost relocaţi de la mai multe capitole, printre care şi Cultură, Culte şi Recreere, dar nu vă pot spune cât s-a luat de la fiecare departament. S-a luat câte puţin de la mai multe departamente şi s-a strâns această sumă. Cert este că s-a luat din zece părţi. I-am rugat pe cei de la spital să nu facă o practică din acest lucru. Am ajutat acum, pentru că era o situaţie de urgenţă”, a conchis viceprimarul.

Săptămâna trecută, Spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti a declanşat o verificare internă după ce un medic primar din cadrul secţiei de ginecologie a decis să închidă secţia pe motiv că nu are toate materialele necesare desfăşurării activităţii şi imposibilitatea efectuării analizelor de laborator. Printr-un anunţ lipit pe holurile spitalului Sf. Pantelimon din Capitală, un medic primar de pe secţia de ginecologie şi şef de gardă a informat pacienţii că activitatea secţiei este suspendată "din cauza lipsei materialelor asigurării asistenţei medicale de urgenţă şi din cauza imposibilităţii efectuării analizelor de laborator".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici