OMS: 2.800 de oameni au murit şi 11.000 au fost răniţi în Gaza

2.800 de oameni au murit şi 11.000 au fost răniţi în timpul atacurilor din Gaza, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit Sky News.

135 afișări
Imaginea articolului OMS: 2.800 de oameni au murit şi 11.000 au fost răniţi în Gaza

OMS: 2.800 de oameni au murit şi 11.000 au fost răniţi în Gaza

Cel puţin 2.800 de persoane au fost ucise în Gaza şi alte 11.000 au fost rănite, a anunţat un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

De asemenea, au avut loc 115 atacuri asupra unităţilor de sănătate din teritoriu, a mai spus oficialul agenţiei ONU.

Reprezentanţii OMS vor purta discuţii marţi în Egipt pentru a încerca să-i convingă pe factorii de decizie să permită trecerea ajutorului umanitar prin punctul Rafah cât mai curând posibil.

În paralel, preocupările cu privire la răspândirea bolilor transmise prin apă în Gaza sunt „mari”

În cea mai recentă actualizare a situaţiei, agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) a susţinut că apa rămâne o „problemă cheie” în Gaza şi că „oamenii vor începe să moară” fără ea.

„Preocupările cu privire la deshidratare şi bolile transmise de apă sunt mari, având în vedere colapsul serviciilor de apă şi canalizare”, se arată în comunicatul UNRWA.

Luni, a fost închisă ultima fabrică de desalinizare din Gaza, ceea ce înseamnă că apa de mare nu mai poate fi transformată în apă dulce.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici