OMS: Focar misterios de boală hepatică în Europa şi SUA. Afectează copiii şi au foost înregistrate cel puţin 169 de cazuri

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că a fost raportat cel puţin un deces în legătură cu un focar misterios de boală hepatică care afectează copiii din Europa şi Statele Unite.

23011 afișări
Imaginea articolului OMS: Focar misterios de boală hepatică în Europa şi SUA. Afectează copiii şi au foost înregistrate cel puţin 169 de cazuri

OMS: Focar misterios de boală hepatică în Europa şi SUA. Afectează copiii şi au foost înregistrate cel puţin 169 de cazuri

Agenţia ONU a precizat că a primit până în prezent rapoarte privind cel puţin 169 de cazuri de "hepatită acută de origine necunoscută" dintr-o serie de ţări.

Cazurile au fost raportate la copii cu vârste cuprinse între o lună şi 16 ani, iar 17 dintre cei care s-au îmbolnăvit au avut nevoie de transplanturi de ficat. OMS nu a precizat în ce ţară a avut loc decesul.

Primele cazuri au fost înregistrate în Marea Britanie, unde s-au îmbolnăvit 114 copii.

"Nu este încă clar dacă a existat o creştere a numărului de cazuri de hepatită sau o creştere a gradului de conştientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul aşteptat, dar care nu sunt detectate", a precizat OMS într-un comunicat.

Experţii spun că este posibil ca aceste cazuri să fie legate de un virus asociat în mod obişnuit cu răcelile, dar cercetările sunt în curs de desfăşurare.

"În timp ce adenovirusul este o ipoteză posibilă, investigaţiile sunt în curs de desfăşurare pentru agentul cauzal", a declarat OMS, precizând că virusul a fost detectat în cel puţin 74 dintre cazuri. Cel puţin 20 dintre copii au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.

OMS a precizat că ţările afectate îşi intensifică supravegherea cazurilor de hepatită la copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici