Opt români dintr-o sută fac sport în mod regulat. Cum arată cifrele în UE

Aproape jumătate dintre români nu fac niciodată sport, faţă de 39% dintre cetăţenii europeni şi doar opt din o sută de conaţionali practică exerciţii fizice în mod regulat, după cum arată eurobarometrul "Sport şi activitate fizică", publicat în primăvara acestui an de Comisia Europeană.

48 afișări
Imaginea articolului Opt români dintr-o sută fac sport în mod regulat. Cum arată cifrele în UE

Opt români dintr-o sută fac sport în mod regulat. Cum arată cifrele în UE (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Românii sunt cu mult sub media europeană la capitolul mişcare, indiferent că este vorba de frecvenţa cu care fac exerciţii ori de scopul pentru care aleg să facă sport. România nu se compară nici de departe cu Irlanda şi ţările nordice, care iau mişcarea cel mai în serios din toată Europa. Astfel, 23% dintre cetăţenii irlandezi practică o formă de sport cel puţin de cinci ori pe săptămână, faţă de 8% în ţara noastră. Vestea bună este că stăm mult mai bine decât bulgarii, grecii şi italienii: doar 3% dintre aceştia desfăşoară activităţi sportive cu regularitate.

De ce aleg românii să facă sport? Cei mai mulţi (43%) spun că pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea, faţă de 61%, media UE, cu 18 procente peste România. Diferenţe mari se constată, de altfel, la cele mai multe categorii, chiar dacă răspunsurile sunt aceleaşi.

Citeşte mai multe despre românii care fac sport pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici