Pastila care poate înlocui exerciţiile fizice, descoperită de specialişti

Specialiştii americani au descoperit o pastilă care ajută oamenii să se menţină în formă prin crearea senzaţiei de extenuare a muşchilor, care are drept consecinţă o ardere rapidă a grăsimilor, potrivit dailymail.co.uk.

525 afișări
Imaginea articolului Pastila care poate înlocui exerciţiile fizice, descoperită de specialişti

Pastila care poate înlocui exerciţiile fizice, descoperită de specialişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Experţii sunt de părere că medicamentul ar putea fi benefic în prevenirea unor boli diverse, de la obezitate la distrofie musculară. Până şi starea de slăbiciune specifică vârstei înaintate poate fi controlată cu ajutorul acestei pastile, consideră cercetătorii americani.

"Avem exerciţiile fizice într-o pastilă", a declarat profesorul Ronald Evans, de la Institutul Salk, din California.

Potrivit sursei citate, Evans a demonstrat pe cobai că pastila, cunoscută sub numele de AICAR, intensifică procesul de ardere a grăsimilor şi vitalitatea.

Şoarecii sedentari care au făcut, timp de patru săptămâni, tratament cu AICAR au reuşit să ardă mai multe calorii şi grăsimi decât animalele netratate. Testaţi fizic, şoarecii trataţi au reuşit să alerge o distanţă cu 50% mai mare decât ceilalţi. Condiţia lor fizică s-a îmbunătăţit, rezultatele fiind surprinzătoare, a indicat profesorul Evans.

"Păcăleşte muşchii, dându-le senzaţia că sunt lucraţi zilnic", a spus acesta.

Specialiştii au descoperit un al doilea medicament cu o influenţă puternică asupra condiţiei fizice, GW1516, însă acesta dă rezultate numai în asociere cu exerciţiile fizice, potrivit unui studiu publicat în Cell.

După o lună de administrare a acestei pastile, combinată cu exerciţii fizice, şoarecii au putut alerga pe o distanţă cu 70% mai mare decât cea parcursă de animalele netratate.

Ambele medicamente reprogramează muşchii, crescând producţia de fibre musculare care ard grăsimile, prin contractare repetată, fără ca muşchii să obosească. Fibrele ajung astfel să ardă mai multe grăsimi decât zaharuri pentru a obţine energie.

AICAR creşte nivelul enzimelor care transmit muşchilor informaţii legate de lipsa de energie, fiind necesară arderea grăsimilor.

Specialiştii sunt de părere că experimentele lor reprezintă o speranţă pentru persoanele obeze, pentru cei care suferă de distrofie musculară şi pentru aceia care nu pot face exerciţii fizice din cauza unei boli sau, pur şi simplu, pentru că nu au timp să meargă la o sală de fitness.

Doctorul Vihang Narkar, colaborator la aceste studii, a avertizat, însă, că pastila nu este un panaceu şi a spus că dietele alimentare sănătoase şi exerciţiile fizice sunt foarte importante pentru o stare bună a sănătăţii.

AICAR este deja testat pe oameni, urmând să se stabilească dacă poate contribui la apariţia unei complicaţii în cazul unei operaţii de bypass coronarian.

Al doilea medicament a fost testat ca tratament de reducere a colesterolului, însă experimentele au fost oprite pentru că avea câteva efecte secundare nedorite.

"Chiar dacă medicamentul se dovedeşte a avea efecte secundare, dovada rezultatelor există şi putem aprofunda studiile pentru a descoperi un tratament care să fie eficace şi care să nu creeze complicaţii", a declarat profesorul Stephen Bloom, de la Imperial College London.

Doctorul Colin Waine, de la National Obesity Forum, a catalogat studiul drept "important", însă a precizat că, în prezent, cele mai bune metode de a combate problemele de greutate sunt o dietă sănătoasă şi sportul.

Medicamentele ar puteas fi disponibile în magazine peste câţiva ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici