Persoanele infectate cu Zika şi Dengue atrag mai mulţi ţânţari. Care este explicaţia

  • Virusurile Zika şi Dengue modifică mirosul oamenilor şi al şoarecilor pe care îi infectează, sugerează o cercetare publicată de Cell.
  • Acest lucru îi face mai atractivi pentru ţânţari, care apoi îi muşcă şi transportă virusurile la următoarea victimă.
500 afișări
Imaginea articolului Persoanele infectate cu Zika şi Dengue atrag mai mulţi ţânţari. Care este explicaţia

Persoanele infectate cu Zika şi Dengue atrag mai mulţi ţânţari. Care este explicaţia

Oamenii de ştiinţă de la mai multe laboratoare chinezeşti, inclusiv de la Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor şi de la Universitatea Tsinghua, din Beijing, au descoperit că moleculele urât mirositoare de pe pielea şoarecilor cu Dengue îi fac mult mai sensibili la înţepăturile de ţânţari.
 
Molecula cu cea mai mare atracţie, acetofenona, care creşte la oamenii şi şoarecii cu Dengue sau Zika, a fost apoi aplicată pe mâinile unor voluntari umani. Cercetătorii caută acum tratamente care să vizeze acetofenona, potrivit BBC.
 
Acoperirea cu îmbrăcăminte şi utilizarea de plase de pat şi de repelente de insecte sunt în prezent cele mai bune modalităţi de a evita înţepăturile.
 
Se crede că există până la 400 de milioane de infecţii cu Dengue în fiecare an. Răspândită în zonele tropicale, Dengue provoacă febră, erupţii cutanate şi dureri mari şi poate fi fatală.
 
Iar Zika a fost raportată în 86 de ţări din întreaga lume. Zika poate provoca malformaţii congenitale, dacă femeile însărcinate sunt infectate, dar majoritatea adulţilor au cazuri uşoare sau asimptomatice şi, de obicei, se recuperează în câteva zile.
 
Virusurile sunt cel mai des întâlnite în America de Sud şi Centrală, în Africa, în Caraibe şi în unele părţi ale Asiei.
 
Febra galbenă, encefalita japoneză şi boala Nilului de Vest sunt, de asemenea, virusuri din familia Zika.
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici