Posibil record mondial: temperatura apei în largul Floridei a ajuns la 38 de grade Celsius

Temperatura mării la suprafaţă a ajuns în largul Floridei la 38 de grade Celsius. Informaţia a fost transmisă de o baliză şi, dacă se va confirma, va consfinţi un nou record mondial.

424 afișări
Imaginea articolului Posibil record mondial: temperatura apei în largul Floridei a ajuns la 38 de grade Celsius

Posibil record mondial: temperatura apei în largul Floridei a ajuns la 38 de grade Celsius

Înregistrarea a fost făcută în această săptămână de o baliză din Manatee Bay, în Florida Keys. Probele au fost luate de la o adâncime de 1,5 metri, iar balizele din jur au înregistrat cifre similare, potrivit Sky News.

Baliza este deţinută şi întreţinută de Parcul Naţional Everglades, potrivit site-ului Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice. Instalaţia va fi verificată de specialişti pentru a se stabili dacă măsurătorile efectuate nu au fost afectate de alţi factori.

Temperatura de peste 38 de grade Celsius ar fi cea mai ridicată înregistrată vreodată. În prezent, se crede că cea mai mare temperatură de la suprafaţa mării este de 37,6 grade Celsius, aceasta fiind înregistrată în Golful Kuweit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici