Premieră la Spitalul Colentina: Prelevare de organe de la un donator în moarte cerebrală

Medicii de la Spitalul Colentina din Capitală au anunţat că au făcut, sâmbătă noaptea, prima prelevare de organe de la un donator în moarte cerebrală.

2227 afișări
Imaginea articolului Premieră la Spitalul Colentina: Prelevare de organe de la un donator în moarte cerebrală

Premieră la Spitalul Colentina: Prelevare de organe de la un donator în moarte cerebrală (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

"De la donatorul, în vârstă de 58 de ani, s-au prelevat, de către echipe specializate de la Institutul Clinic Fundeni, ficatul şi rinichii", iar organele au ajuns la pacienţi aflaţi pe lista de aşteptare la centrele specializate de la Institutul Clinic Fundeni, se spune într-un comunicat.

"Spitalul Colentina a reuşit să înregistreze această premieră medicală datorită eforturilor importante depuse în ultimii opt ani. În aceşti ani am atras în spital mulţi medici tineri, precum şi medici cu experienţă din alte unităţi, am instruit personalul pentru această operaţiune complexă, am creat o terapie intensivă capabilă să susţină acest tip de pacienţi, precum şi structurile speciale din neurologie care să iniţieze acest demers", se mai spune într-un comunicat al spittalului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici