PRIMA FOTOGRAFIE cu planeta Pământ surprinsă de pe Lună - FOTO

Cu 47 de ani în urmă, nava Lunar Orbiter 1 a captat primele imagini cu planeta Pământ de pe Lună, folosite iniţial pentru a alege potenţiale locuri de aterizare pentru misiunile Apollo, dar trecute apoi în uitare pentru 20 de ani.

3377 afișări
Imaginea articolului PRIMA FOTOGRAFIE cu planeta Pământ surprinsă de pe Lună - FOTO

PRIMA FOTOGRAFIE cu planeta Pământ surprinsă de pe Lună - FOTO (Imagine: NASA/ businessinsider.com)

Transmisă staţiei NASA situate în apropiere de Madrid, fotografia a fost făcută pe 23 august, 1966, când nava fără oameni la bord Lunar Orbiter 1 se afla pe a 16-a orbită şi era aproape de a trece în spatele Lunii, scrie businessinsider.com.

Imaginile erau utilizate la început pentru identificarea locurilor potenţiale destinate aterizării misiunilor Apollo, cu oameni la bord, dar au fost trecute în uitare timp de 20 de ani.

Originalele nu au fost niciodată prezentate publicului. NASA se ocupă, în prezent, de recuperarea unor versiuni mai bune calitativ ale acestor imagini, rezultatele fiind impresionante.

Proiectul de recuperare a imaginii de la Lunar Orbiter foloseşte "maşinării recondiţionate şi tehnologie digitală modernă" pentru a reproduce imaginea la o rezoluţie mult mai mare decât era posibil la data fotografierii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici