- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (28.02.2022, 16:32)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Problemele de sănătate din adolescenţă te pot îmbătrâni mai rapid - STUDIU
Dacă în adolescenţă ai fost obez, fumător, alcoolic sau ai avut vreo tulburare psihologică, cum ar fi anxietatea, depresia sau ADHD, vei îmbătrâni cu trei luni mai repede în fiecare an decât alţi oameni obişnuiţi.
1383 afișări

Problemele de sănătate din adolescenţă te pot îmbătrâni mai rapid - STUDIU
Dacă în adolescenţă ai fost obez, fumător, alcoolic sau ai avut vreo tulburare psihologică, cum ar fi anxietatea, depresia sau ADHD, vei îmbătrâni cu trei luni mai repede în fiecare an decât alţi oameni obişnuiţi. O spune un studiu de pe CNN.
Cercetarea a folosit date de la 910 persoane care au făcut parte din Studiul Dunedin, o investigaţie pe termen lung care a urmărit sănătatea şi comportamentul participanţilor născuţi între aprilie 1972 şi martie 1973 în Dunedin, Noua Zeelandă, urmărindu-i de la vârsta de 3 până la 45 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
STUDIU. Viața secretă a creierului. Ce se întâmplă cu memoria noastră în timp ce dormim
-
Volodimir Zelenski speră că Ucraina va fi admisă rapid în UE, nu peste "ani sau decenii"
-
Recep Erdogan avertizează că încă poate bloca admiterea Suediei şi Finlandei în NATO
-
Biden prezice că mai multe state republicane vor încerca să aresteze femeile care călătoresc pentru avorturi
Până la vârsta de 45 de ani, noul studiu a constatat că participanţii care aveau două sau mai multe dintre aceste trei probleme generale de sănătate -- fumatul, obezitatea sau tulburările psihologice se deplasau mai lent.
Mergeau cu 11,2 centimetri pe secundă mai încet, aveau o vârstă mai înaintată a creierului cu doi ani şi jumătate şi aveau o vârstă facială mai înaintată cu aproape patru ani decât cei care nu au avut probleme în adolescenţă.
Factorii folosiţi de cercetători pentru a măsura îmbătrânirea au inclus indicele de masă corporală, raportul talie-şold, teste de sânge, tensiunea arterială, colesterolul, cariile dentare, capacitatea cardiorespiratoare şi RMN-ul creierului.
Studiul a examinat, de asemenea, o a patra problemă de sănătate, cu rezultate foarte diferite. Participanţii care au avut astm bronşic în timpul adolescenţei, chiar dacă au fost trataţi, aveau plămânii mai imbătrâniţi la vârstă la 45 de ani, în comparaţie cu cei fără astm.
În schimb, depresia care îşi are originea în creier, afectează întregul corp.
Cum ar putea fi contracarat riscul de îmbătrânire rapidă?
Sistemul medical modern trebuie să trateze afecţiunile pshilogice ale minorilor de la vârstă fragedă. Dacă unii adolescenţi au tendinţa să mănânce în cantităţi mai mari, să fumeze, să consume alcool sau sunt apatici, lipsiţi de poftă de viaţă sau depresivi, trebuie duşi de părinţii lor la medici specializaţi.
Ignorarea tulburărilor psihice le-ar putea cauza îmbătrânirea rapidă şi o sănătate precară la vârsta înaintată.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!






Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 02:36
-
astăzi, 01:20
Peter Imre a murit la vârsta de 60 de ani. Omul de afaceri purtat o lungă luptă cu cancerul