Problemele la genunchi pot fi rezolvate cu ajutorul stretching-ului

Exerciţiile de întindere a muşchilor - streching-ul - pot ajuta la reducerea problemelor la genunchi, inclusiv pentru cei care aleargă zilnic.

248 afișări
Imaginea articolului Problemele la genunchi pot fi rezolvate cu ajutorul stretching-ului

Problemele la genunchi pot fi rezolvate cu ajutorul stretching-ului (Imagine: Mediafax Foto)

Aproape 25% dintre oamenii activi suferă de dureri la genunchi, acesta fiind chiar principalul motiv pentru care recruţii britanici renunţă la armată.

Un studiu al Centrului de Recuperare Medicală din Marea Britanie a analizat starea de sănătate a peste 1.500 de recruţi pe o perioadă de 14 săptămâni de antrenamente.

Pentru jumătate dintre ei au fost alese opt tipuri de exerciţii la fiecare antrenament, iar cealaltă jumătate a urmat antrenamentul militar standard.

În timpul încălzirii tradiţionale, 5% dintre soldaţi au avut dureri la genunchi, iar în rândul celor care au făcut şi stretching, doar 1% au avut probleme.

"Aceste tipuri de exerciţii îi pot ajuta şi pe civilii sportivi", a scris Russell Coppack în studiul său publicat în American Journal of Sports Medicine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici