Profesorul Raoult susţine din nou un declin al epidemiei

  • Profesorul Didier Raoult vrea să creadă într-un sfârşit rapid al epidemiei de coronavirus
  • Specialistul spune că "este posibil ca în decurs de o lună să nu mai existe cazuri în majoritatea ţărilor temperate"
  • Între cele 15 ţări cu cea mai mare mortalitate sunt doar ţări bogate
1060 afișări
Imaginea articolului Profesorul Raoult susţine din nou un declin al epidemiei

Profesorul Raoult susţine din nou un declin al epidemiei

Profesorul Didier Raoult vrea să creadă într-un sfârşit rapid al epidemiei de coronavirus. Potrivit acestuia, virusul poate dispărea într-o lună în ţările temperate.

În fiecare săptămână, profesorul din Marsilia, Didier Raoult, face un rezumat al situaţiei legat de epidemia de Covid-19, pe baza observaţiilor sale.

În acest nou videoclip, intitulat „lecţia de epidemii scurte”, specialistul în boli infecţioase spune că „dacă lucrurile continuă aşa, este posibil ca în decurs de o lună să nu mai existe cazuri în majoritatea ţărilor temperate. Este una dintre posibilităţile care nu trebuie neglijate”, explică el. Acesta confirmă declinul epidemiei, fără a oferi răspunsuri cu privire la un eventual nou val al bolii. „Va necesita analiza mult mai multor date.”

Această situaţie duce la o „reflecţie profundă”, deoarece, consideră că „sosirea unei boli acute este ceva pentru care majoritatea ţărilor bogate nu sunt pregatite (…) Între cele 15 ţări cu cea mai mare mortalitate sunt doar ţări bogate. Nu există o corelare între bogăţie şi capacitatea de a răspunde la astfel de situaţii”. Pentru el, oamenii care conduc nu pot fi aceiasi cu cei care iau deciziile: „trebuie să reacţioneaze rapid luând decizii, acestea nu sunt vremuri obişnuite. Este un moment de criză. Este ca războiul şi pacea. Aceasta este lecţia pe care trebuie să o învăţăm de aici, altfel riscăm să ajungem după luptă, când războiul se va termina şi veţi începe să faceţi propuneri terapeutice, iar acest lucru nu este acceptabil ”, insistă el.

Citeşte mai mult şi vezi VIDEO pe Smart Radio.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici