PROIECTE SPECTACULOASE: Cum vor arăta clădirile viitorului? Cele mai uimitoare viziuni de zgârie-nori - GALERIE FOTO

De la spectaculoase monumente de gheaţă spiralate la citadele blindate, aceste clădiri reprezintă viziunile ştiinţifico-fantastice ale celor mai buni arhitecţi din lume.

2676 afișări
Imaginea articolului PROIECTE SPECTACULOASE: Cum vor arăta clădirile viitorului? Cele mai uimitoare viziuni de zgârie-nori - GALERIE FOTO

Turnul de apă Himalaya (Imagine: www.evolo.us)

Proiectele îndrăzneţe sunt câştigătoare ale unui concurs de arhitectură realizat de revista eVolo's. Organizatorii speră încă ca acestea să devină cu adevărat ştiinţă într-o bună zi, spune Daily Mail.

Competiţia dezvăluie facscinaţia oamenilor pentru clădirile înalte.

Juriul format din arhitecţi profesionişti de top a selectat trei câştigători şi 22 de menţiuni din 714 proiecte de pe cinci continente şi 95 de ţări.

Pe primul loc s-au clasat Zheng Zhi, Zhao Hongchuan şi Song Dongbai din China cu proiectul "Turnul de apă Himalaya".

Desenul reprezintă un zgârie-nori situat în Himalaya, care reţine apa, apoi o va dispersa pe Pământ atunci când gheţarii din munţi se vor topi.

Turnul, despre care designerii spun că poate fi construit cu uşurinţă, colectează apa în sezonul ploios, purifică şi apoi o îngheaţă pentru viitor.

Locul al doilea a fost acordat lui Yiting Shen, Wang Nanjue, Xia Ji, şi Wang Zihan, de asemenea, din China, pentru propunerea lor numită "Bandă de protecţie pentru munte".

Iar locul al treilea a fost acordat lui Lin Yu-Ta din Taiwan pentru proiectul de "Depozit de deşuri pe verticală", realizat pentru a reaminti oamenilor cantitatea scandalos de mare de gunoi pe care o produc, care include şi o centrală care transformă deşeurile în energie.

Printre menţiuni există proiecte subacvatice, zgârie-nori de telefonie mobilă şi chiar zgârie-nori pe ţărmurile Japoniei, care acţionează ca bariere împotriva valurilor tsunami.

Inspirată din Ocuppy Wall Street, The Occupy Skyscraper (ocuparea zgârie-norilor) este realizată cu ajutorul corzilor de alpinism care sunt înterţesute între clădiri până ajung ca o plasă capabilă să suporte greutatea

"Casa Babel" este o construcţie aerostatică care se poate ridica sau coborî la înălţimea dorită

O citadelă zgârie-nori, proiectată pentru zone ca Japonia, care sunt greu încercate de catastrofe naturale sau provocate de om


"Turnul peşte din plastic" - o structură circulară care pluteşte în apele oceanului şi adună materialul plastic din zona Great Pacific Garbage Patch (Marea zonă de gunoi din Pacific), pe care îl va procesa pentru producerea energiei

"Arca lui Noe" este un oraş plutitor idilic, care poate cuprinde toate speciile vii, de la oameni, animale, peşti şi până la plante. Arca este folosită pentru evacuarea în cazul unor catastrofe naturale sau de război.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici