Putin a inaugurat la Soci o rezervaţie naturală pentru leopardul anatolian

Premierul rus Vladimir Putin, renumit pentru pasiunea sa pentru natură şi animalele sălbatice, a inaugurat recent, la Soci, o rezervaţie naturală pentru leopardul anatolian, informează rt.com.

154 afișări
Imaginea articolului Putin a inaugurat la Soci o rezervaţie naturală pentru leopardul anatolian

Putin a inaugurat la Soci o rezervaţie naturală pentru leopardul anatolian (Imagine: www.anatolianleopardfoundation.nl)

Premierul rus a vizitat Parcul Naţional din Soci, din sudul Rusiei, unde două femele adulte din această subspecie rară, au fost aduse din Iran.

Cele două exemplare reprezintă un cadou şi, totodată, un gest de curtoazie al autorităţilor din Iran, care au dorit să îi mulţumească astfel preşedintelui rus pentru cele două exemplare de tigri de Amur (tigri siberieni) pe care acesta i-a oferit Republicii Islamice Iran în luna aprilie.

Vladimir Putin, în vârstă de 57 de ani, a eliberat în natură doar una dintre cele două femele de leopard anatolian, deoarece cealaltă s-a îmbolnăvit şi a trebuit să fie închisă într-un spaţiu special unde va fi tratată.

Reprezentanţii Parcului Naţional din Soci speră să iniţieze un program de înmulţire a acestor feline rare, pe care le vor monitoriza cu mare atenţie. Dacă exemplarele de leopard anatolian vor produce pui în rezervaţia din Soci, felinele vor fi mutate ulterior în munţii Caucaz, într-o zonă care a fost declarată rezervaţie a biosferei.

Leopardul anatolian, considerat mult timp o subspecie distinctă, originar din provincia Anatolia din Turcia, diferă în realitate foarte puţin din punct de vedere genetic de rudele sale din Asia Centrală şi din Asia de Est, putând fi inclus în subspecia leopardului persan.

Nu se ştie dacă această subspecie continuă să existe în libertate în Anatolia. Vânătoarea excesivă reprezintă principalul factor care a condus la declinul sau chiar la posibila extincţie a leopardului de Anatolia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici