- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (05.01.2010, 18:18)
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Renunţarea la fumat poate creşte riscul de apariţie a diabetului
Fumatul este unul dintre factorii de risc pentru declanşarea diabetului de tipul II, însă renunţarea la fumat poate să crească şi mai mult acest risc, pe termen scurt, potrivit unui studiu publicat recent în Annals of Internal Medicine Journal.
570 afişări

Renunţarea la fumat poate creşte riscul de apariţie a diabetului
Acest studiu realizat de cercetătorii americani a relevat faptul că persoanele care renunţă la fumat se confruntă cu un risc cu 70% mai mare de a dezvolta diabet de tipul II, în primii şase ani după ce au renunţat la viciu, comparativ cu persoanele care nu au fumat niciodată.
Cercetătorii de la Johns Hopkins University School of Medicine din Statele Unite consideră că acest risc sporit de declanşare a diabetului ar putea proveni de la kilogramele în plus acumulate de obicei de persoanele care renunţă la fumat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O fostă polițistă, care încasa o pensie de 13.000 de lei la 42 de ani, numită secretar de stat la Interne. Propunerea USR-PLUS, considerată ca fiind protejata lui Vasile Blaga
-
Vaccinare anti-Covid-19 în România. Maraton la înscrieri pentru imunizarea cu serul Pfizer: 18.000 de persoane programate, în medie, pe oră
-
Arabia Saudită consideră "inacceptabile" concluziile SUA privind asasinarea lui Jamal Khashoggi
-
Coronavirus în România 27 februarie LIVE UPDATE. Peste 3.400 cazuri noi. Numărul pacienţilor de la ATI se apropie de 1000. Bilanţ COVID-19
Ei au adăugat, însă, că nimeni nu ar trebui să folosească concluziile lor drept o scuză pentru a continua să fumeze, deoarece acest viciu provoacă maladii pulmonare, cardiace, atacuri cerebrale şi multe tipuri de cancer.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 11.000 de adulţi care nu sufereau de diabet, între anii 1987 şi 1989. Pacienţii au fost monitorizaţi timp de 17 ani, medicii colectând la intervale regulate informaţii medicale despre concentraţia de glucoză din sânge şi greutatea corporală a acestora.
Diabetul de tipul II este o maladie des întâlnită, care afectează capacitatea organismului de a folosi în mod corect insulina, o substanţă sintetizată de pancreas care are rolul de a scădea concentraţia zahărului din sânge, după fiecare masă.
Persoanele supraponderale, fumătorii şi cei care au antecedente în familie cu aceste boli se confruntă cu un risc mai mare de a se îmbolnăvi la rândul lor.
Diabetul a atins nivelul epidemiologic, aproximativ 180 de milioane de persoane suferind de această maladie pe plan mondial.
Cazurile de diabet urmează să se tripleze în Statele Unite ale Americii în următorii 25 de ani, iar costurile medicale pentru îngrijirea acestor pacienţi vor atinge circa 336 de miliarde de dolari pe an, potrivit specialiştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





TACATACA.PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe