Repararea telescopului Hubble, prezentată, din spaţiu, cu ajutorul Twitter

NASA, care a folosit în trecut Twitter pentru a prezenta activităţile sondei marţiene Phoenix, a anunţat, luni, că astronautul Mike Massimino va folosi serviciul de microblogging pentru a da detalii privind activităţile din timpul misiunii spaţiale de reparare a telescopului Hubble.

67 afișări
Imaginea articolului Repararea telescopului Hubble, prezentată, din spaţiu, cu ajutorul Twitter

Telescopul Hubble (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astronautul Mike Massimino, care va ajunge pe orbită la bordul navetei spaţiale Atlantis, pe 12 mai, va povesti ce se întâmplă în timpul misiunii sale prin intermediul "tweet"-urilor, mesaje scurte de maxim 140 de caractere, şi va putea fi urmărit în cadrul reţelei Twitter sub pseudominul "@Astro_Mike".

Responsabilii NASA nu au precizat dacă Mike Massimino va putea "flecărească" din spaţiu în timpul misiunii de reparaţie şi întreţinere tehnică a telescopului spaţial Hubble. Misiunea de reparaţie a telescopului presupune şi o ieşire pe orbită.

Agenţia spaţială americană a avut mare succes cu precedentele sale "tweet"-uri marţiene, peste 38.000 de persoane urmărind relatările pe Twitter privind activităţile sondei spaţiale Phoenix, la finele lui noiembrie 2008.

Serviciul Twitter, înfiinţat în 2006, a devenit tot mai popular, atrăgând toate categoriile de internauţi, de la politicieni la personalităţi din showbiz, graţie conceptului de mini-mesaje.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici