Riscul la care te expui dacă mergi desculţ prin iarbă

Dacă renunţăm la încălţări în timp ce mergem prin iarbă, specialiştii cred că putem avea o sănătate mult mai bună. În general, acest proces ajută la scăderea tensiunii arteriale, ne ajută să dormim mai bine sau să scăpăm de inflamaţii. Cu toate astea, în iarbă există şi un pericol: căpuşele.

724 afișări
Imaginea articolului Riscul la care te expui dacă mergi desculţ prin iarbă

“Am descoperit recent într-o revistă internaţională, “ Journal of Environmental and Public Health “ , rezultatele unui studiu despre un fenomen denumit “ earthing “, care face referire la mersul desculţ pe sol, iarbă sau nisip (practic orice suprafaţă naturală). Mersul desculţ poate avea multiple beneficii pentru organismul uman: reduce inflamaţiile, ameliorează durerea cronică, scade stresul şi nivelul de cortizol din organism, scade hipercoagulabilitatea sângelul şi creşte calitatea somnului. De asemenea, este ştiut faptul că o cură heliomarină poate ameliora diverse afecţiuni dermatologice, în special psoriazisul şi eczemele’’, precizează dr. dermatolog Proca Ancuţa.

În iarbă există însă nişte mici vietăţi, căpuşele. “Acestea nu se nasc infectate cu diverse boli cum ar fi Lyme, de obicei se îmbolnăvesc în timpul hrănirii şi apoi răspândesc bacteria schimbând gazda. Cazurile de muşcături de căpuşe se înmulţesc primăvara şi vara. De regulă, acestea se întâlnesc în zonele cu vegetaţie bogată, mai puţin în oraşe. Prezenţa animalelor creşte şansa ca aceste insecte să existe în zonă şi să-şi caute o gazdă. Nu încercaţi să îndepărtaţi singuri căpuşa, pentru că există riscul ca aceasta să se rupă (de regulă se detaşează corpul de cap, iar acesta rămâne ataşat în piele) sau chiar să pătrundă şi mai adânc. Nu folosiţi vaselină, fosfor, căldură sau alte metode experimentale pentru a o îndepărta.

Citeşte continuarea pe Gândul

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici