Riscurile la care se expun cei care stau peste program la birou

Cercetătorii americani au analizat datele a mai mult de 1900 de persoane pe termen lung, aceştia descoperind că orele lungi petrecute la birou ar putea creşte riscul de apariţie a evenimentelor asociate cu bolile cardiovasculare, scrie CSID.

2844 afișări
Imaginea articolului Riscurile la care se expun cei care stau peste program la birou

Riscurile la care se expun cei care stau peste program la birou

Specialiştii au descoperit că 43% dintre persoanele analizate au fost diagnosticate cu probleme asociate bolilor cardiovasculare precum angina pectorală (durere în piept), boală arterială coronariană, infarct miocardic, atacuri de cord sau hipertensiune arterială.

Printre angajaţii care lucrează opt ore, riscul a crescut cu 1% pentru fiecare oră lucrată în plus pe săptămână timp de 10 ani sau mai mult.

Pentru persoanele care lucrează 46 de ore pe săptămână, orele suplimentare de muncă cresc riscul bolilor cardiovasculare şi mai mult. În comparaţie cu persoanele care lucrează 45 de ore pe săptămână timp de 10 ani sau mai mult, riscul unei boli cardiovasculare creşte cu 16% printre cei care lucrează 55 de ore pe săptămână şi este cu 35% mai mare pentru persoanele care lucrează 60 de ore pe săptămână, potrivit CSID.

Observaţiile cercetătorilor nu se aplică şi la angajaţii part-time, potrivit studiului publicat în Journal of Occupational and Environmental Medicine.

Cercetătorii nu au dovedit că ar exista o relaţie de tip cauză şi efect între orele lungi la biroul şi riscul crescut de boli cardiovasculare.

"Studiul oferă informaţii specifice referitoare la orele lungi de lucru şi un risc crescut de boli cardiovasculare, o bază pentru eforturile de prevenţie ale acestor afecţiuni care ar trebui să se concentreze pe modul în care este înţeles programul de lucru", atrage atenţia autorul studiului Sadie Conway, de la Centrul de Ştiinţă a Sănătăţii aparţinând Universităţii din Texas.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici