Semnul neaşteptat al cancerului de colon, conform medicilor

  • Aspectul scaunelor subţiri de grosimea unui creion poate fi un semn de avertizare al cancerului de colon, potrivit medicilor.
  • Ignorarea acestui simptom este des întâlnită, de aceea este esenţial să-l recunoşti şi să acţionezi în consecinţă.
  • Orice modificare a obiceiurilor intestinale sau a aspectului scaunului ar trebui discutată cu medicul, pentru a exclude sau a diagnostica precoce cancerul de colon.
10279 afișări
Imaginea articolului Semnul neaşteptat al cancerului de colon, conform medicilor

Sursa foto: Pexels

Cu tot mai mulţi tineri diagnosticaţi cu cancer colorectal, preocuparea faţă de această boală este în creştere, scrie HuffPost.

Dr. Michael Cecchini, co-director al programului de cancer colorectal la Centrul pentru Cancerul Gastrointestinal şi oncolog la Yale Cancer Center, menţionează că ratele de cancer colorectal la persoanele sub 50 de ani au crescut începând cu anii 1990.

Motivul exact al acestei creşteri rămâne necunoscut. "Experţii cred că este legat de stilul de viaţă şi mediul înconjurător, dar nu ştim exact care este acel factor", a explicat Cecchini. În timp ce cercetările continuă, este esenţial să rămâi vigilent în privinţa cancerului colorectal, chiar şi dacă eşti tânăr.

Parte a acestui proces constă în cunoaşterea semnelor de avertizare. Un simptom care a atras atenţia pe reţelele sociale este aspectul scaunelor subţiri de grosimea unui  creion.

Pe platforma TikTok, un utilizator a explicat că a observat că scaunele sale erau mai subţiri decât de obicei, alături de alte simptome alarmante, cum ar fi pierderea neexplicată în greutate şi diareea. Iniţial, a crezut că suferă de sindromul intestinului iritabil şi nu a mers la medic. Când, în cele din urmă, a făcut-o, a primit diagnosticul de cancer de colon în stadiul 4.


Iată ce spun experţii despre această problemă în mod particular:

Scaunul subţire poate fi un semn de avertizare. Medicii întâlnesc uneori pacienţi ale căror scaune sunt mult mai subţiri sau au dimensiunea şi grosimea unui creion, a explicat Cecchini.

Această situaţie apare de obicei atunci când sunt prezente tumori aproape de sfârşitul colonului sau când acoperă întreaga sa parte interioară, îngustând orice scaun care trece, a adăugat Cecchini.

Este esenţial să fii atent la aspectul scaunului şi să observi orice schimbare în obiceiurile intestinale. Dacă observi modificări precum forma sau consistenţa scaunului, sau dacă mergi la baie mai des sau mai rar, este important să consulţi un medic.

Dacă observi orice simptom, este important să-i spui medicului tău. Nu ignora niciodată simptomele, a subliniat Cecchini. Dacă observi sânge în scaun, dureri abdominale cronice, modificări în mişcările intestinale sau pierdere neexplicată în greutate, este crucial să discuţi cu medicul tău.

În general, efectuarea unei colonoscopii sau a altui test de screening pentru cancerul colorectal este cea mai bună modalitate de a-ţi reduce riscul sau de a-l depista în stadiile incipiente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici