Sfaturi practice pentru a evita apariţia varicelor

Menţinerea greutăţii corporale în limite considerate sănătoase, practicarea de exerciţii fizice şi aşezarea picioarelor într-o poziţie ridicată în perioada de odihnă se numără printre sfaturile practice contra varicelor, incluse într-un ghid alcătuit de chirurgii americani.

1655 afișări
Imaginea articolului Sfaturi practice pentru a evita apariţia varicelor

Sfaturi practice pentru a evita apariţia varicelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Între 50% şi 55% dintre femeile însărcinate din Statele Unite dezvoltă varice, potrivit Society for Vascular Surgery, informează ivillage.com.

"Reprezentând mai mult de o problemă de ordin cosmetic, varicele pot fi dureroase şi pot conduce la probleme grave de sănătate", a declarat medicul Eva Rzucidlo, preşedinta Women's Leadership Committee, asociaţia care a publicat acest ghid.

"Prima soluţie folosită în tratamentul contra varicelor sunt ciorapii medicinali de compresie care trebuie să fie purtaţi zilnic", a declarat Rzucidlo.

"O altă opţiune este scleroterapia, ce constă în sclerozarea venelor - metoda este aplicată în cazul venelor de tipul «pânză de păianjen». Radiofrecvenţa şi tratamentele cu laser pot fi şi ele o soluţie, întrucât sunt proceduri minim invazive şi efectuate adeseori în cabinete private. Pentru venele varicoase mari, o procedură denumită «vein stripping» este şi ea disponibilă", a adăugat Eva Rzucidlo.

Sarcina poate produce şi ea varice întrucât pune presiune asupra uterului, potrivit Departamentului Sănătăţii din Statele Unite şi Human Services' Office on Women's Health. Printre alţi factori care contribuie la apariţia venelor varicoase se numără schimbările hormonale din timpul pubertăţii, sarcina şi menopauza, obezitatea, sedentarismul, istoricul familial în ceea ce priveşte venele varicoase şi înaintarea în vârstă.

Printre metodele folosite pentru a scădea riscul de apariţie a varicelor sau pentru a diminua disconfortul creat după apariţia lor se numără următoarele soluţii: menţinerea greutăţii corporale în limite considerate normale, practicarea cu regularitate de exerciţii fizice, aşezarea picioarelor într-o poziţie ridicată în perioada de odihnă, evitarea statului jos sau în picioare pentru perioade îndelungate, purtarea de ciorapi medicinali de compresie, diete sărace în sare şi bogate în fibre. Totodată, experţii americani le recomandă femeilor cu varice să nu poarte pantofi cu toc înalt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici