ŞOCANT: Anorexie de la vârsta de trei ani. Copiii care se luptă cu moartea din cauza problemelor de nutriţie

Anorexia începe să afecteze şi copiii cu vârste fragede. Cel mai tânăr minor care suferă de această boală are numai trei ani.

2049 afișări
Imaginea articolului ŞOCANT: Anorexie de la vârsta de trei ani. Copiii care se luptă cu moartea din cauza problemelor de nutriţie

ŞOCANT: Anorexie de la vârsta de trei ani. Copiii care se luptă cu moartea din cauza problemelor de nutriţie (Imagine: Shutterstock)

Cazul nu este singular în rândul copiilor, alte sute de minori din Marea Britanie fiind trataţi în spital pentru anorexie şi bulimie, informează Daily Mail.

Doctorii susţin că societatea îi presează pe copii să aibă un corp perfect, acesta fiind motivul pentru care ei au probleme de nutriţie.

Din 2009 până în prezent, 600 de copii cu vârste sub 13 ani au fost trataţi pentru probleme de alimentaţie, majoritatea dintre aceştia suferind de anorexie sau bulimie. Conform statisticilor de la 35 de spitale, 197 dintre aceştia având între cinci şi nouă ani.

Medicii consideră că statisticile, care sunt îngrijorătoare, nu îi prezintă decât pe copiii anorexici sau bulimici care primesc îngrijire, numărul minorilor care suferă de aceste boli fiind mult mai mare.

"Copiiilor le trebuie între 18 luni şi doi ani şi jumătate să realizeze că au o problemă de nutriţie şi să caute tratament pentru aceasta. Lucrăm numai cu copii până la 16 ani şi majoritatea problemelor de nutriţie apar în adolescenţă, aşa că unii ajung să fie trataţi ca adulţi. Aproximativ 5% dintre copii mor în cele din urmă din pricina bolii", a declarat doctorul Malcolm Bourne, medic psihiatru la East Lancashire Hospitals NHS Trust.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici