Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, cea mai complexă soluţie pentru recuperare medicală din Europa, împlineşte un an de la inaugurare

  • Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, recunoscut drept cea mai complexă soluţie pentru recuperare medicală din Europa, împlineşte 1 an de la inaugurare, marcând astfel o perioadă de realizări remarcabile în domeniul medical.
  • Cu o investiţie iniţială de peste 20 de milioane de euro, Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia s-a impus ca lider în domeniul serviciilor medicale de recuperare medicală pentru pacienţi cu diverse afecţiuni.
241 afișări
Imaginea articolului Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, cea mai complexă soluţie pentru recuperare medicală din Europa, împlineşte un an de la inaugurare

 

„Vorbim astăzi despre primul an al Spitalului de Recuperare, un proiect în care am investit peste 5 ani de studiu şi analiză. Tot astăzi vorbim despre pacienţi care au reuşit să se recupereze şi să redobândească capacităţi pierdute în urma unor afecţiuni congenitale sau dobândite, pacienţi care şi-au extins gradul de autonomie. În acelaşi timp, vorbim despre perspective şi despre noi provocări. Ne aflăm în acest moment de analiză şi bilanţ pentru că am crezut mereu în misiunea noastră, aceea de a pune pacientul pe primul plan”, declară Dan Fiterman, Director General Arcadia Spitale şi Centre Medicale.

De la inaugurarea sa, Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia a oferit un sistem complex de recuperare medicală pentru pacienţi cu afecţiuni neurologice, ortopedice, cardiovasculare, musculo-scheletale, pneumologice, traume complexe şi patologii specifice medicinei sportive. Cu o abordare medicală integrată, bazată pe expertiză şi standarde medicale de elită, spitalul se remarcă prin utilizarea tehnologiei robotizate de ultimă generaţie, echipa medicală cu experienţă internaţională şi capacitatea extinsă de internare, oferind pacienţilor un înalt grad de confort.

Dr. Ionela Camelia Ralea, Neurolog şi Director Medical al Spitalului de Recuperare Medicală Arcadia, subliniază importanţa abordării multidisciplinare: „Adaptăm întregul proces la patologia pacientului, urmărind o recuperare medicală cât mai rapidă şi eficientă. Tehnologia robotizată are un rol important atât în evaluare şi reevaluare, cât şi în procesul de tratament. Scopul întregului plan personalizat de recuperare medicală constă în obţinerea de rezultate recuperatorii optime, cu efort susţinut şi asistat de sistemele robotizate, în timp cât mai scurt."

În primul an de funcţionare, Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia a oferit planuri personalizate de recuperare medicală pentru peste 500 de pacienţi, cu vârste cuprinse între 12 şi 94 de ani, din întreaga ţară. Majoritatea pacienţilor sunt bărbaţi (60%), iar cei mai mulţi dintre pacienţii care vin aici au suferit afecţiuni precum AVC, traumatisme (accidente auto, de muncă) sau au necesitat recuperare post-intervenţii de ortopedie şi neurochirurgie. De asemenea, spitalul oferă servicii de îngrijiri paliative pentru pacienţii care au nevoie de astfel de îngrijiri speciale.

Durata medie a episodului de spitalizare se situează la 30 de zile, însă în unele cazuri, în funcţie de afecţiune, pacienţii revin pentru a continua procesul de recuperare. Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia are, de asemenea, contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru furnizarea unei serii extinse de servicii medicale.

Echipa a crescut semnificativ în acest prim an, ajungând acum la peste 150 de profesionişti dedicaţi pacienţilor. Acest lucru demonstrează angajamentul Spitalului de Recuperare Medicală Arcadia în oferirea celor mai bune servicii medicale şi în dezvoltarea continuă a competenţelor medicale.

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia rămâne un model de excelenţă în recuperarea medicală şi reabilitare, angajat în continuare în misiunea sa de a pune pacientul pe primul plan şi de a oferi soluţii medicale inovatoare şi de înaltă calitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici