Ştiinţa confirmă: banii sunt un drog!

Un studiu ştiinţific realizat la Universitatea din Bonn, Germania, dovedeşte că banii acţionează asupra creierului uman asemeni drogurilor, şi că ajunge să ne imaginam doar că primim un salariu mai mare, pentru ca organismul nostru să fie stimulat.

97 afișări
Imaginea articolului Ştiinţa confirmă: banii sunt un drog!

Ştiinţa confirmă: banii sunt un drog!

Cercetătorii au descoperit că atunci când ne gândim la bani,  este stimulat centrul recompensei din creier, care este implicat în declanşarea senzaţiei de plăcere – şi că intensitatea plăcerii generate de creier este direct proporţională cu mărimea salariului, chiar daca este vorba doar despre un salariu imaginat.

Citeşte mai multe despre cum acţionază banii asupra creierului pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici